Szörnyű pedofil botrány borzolja a kedélyeket Németországban

A rendőröknek is jelentős pszichikai megterhelés volt látni az irtózatos felvételeket.

Forrás: index.hu2020. 07. 02. 16:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden hajnalban 180 rendőr végzett házkutatásokat Németországban Alsó-Szászország, Hessen és Schleswig-Holstein tartományokban. Az egyre terebélyesedő német pedofil ügynek három újabb gyanúsítottja lett, és három újabb elkövetőt sikerült azonosítani. A német sajtóban csak münsteri ügynek nevezett pedofilhálózatból már 21 embert gyanúsítottak meg.

Újabb gyerekeket sikerült megszabadítanunk a mindennapi pokolból – mondta Herbert Reul, Észak-Rajna–Vesztfália tartományi belügyminisztere, miközben mindenki tudja, hogy ez csak a jéghegy csúcsa. Vagy ahogy a német lapok emlegetik, a rettenetes mocsár felszíne. A német rendőrség most nagyon elszánt, hogy lecsapolja ezt a mocsarat, és végleg kiszárítsa – fogadkozott Peter Biesenbach, a tartomány igazságügyi minisztere.

A borzalmak tárháza

A német rendőrök mostanra 30 ezer digitális nyomot azonosítottak az interneten és a dark neten működő pedofilhálózatról. A tagok a neten cserélték ki képeiket, videóikat és tapasztalataikat kiskorúak megrontásáról. Gyakran tanácsokat is adtak egymásnak, hogyan lehet a nyomokat eltüntetni vagy milyen nyugtatóval kell elkábítani a gyerekeket.

Ez a kör másokat is bűncselekményekre buzdított. Markus Hartmann, az észak-rajna–vesztfáliai kiberbűnözés elleni osztály vezetője azt mondta: az egyik csetszobában egy résztvevő például arról írt, hogy még mindig nem képes rászánni magát arra, hogy valóban megerőszakoljon egy gyereket. Erre öten-hatan is írtak neki biztató üzeneteket, és adtak tanácsokat ahhoz, hogy hogyan tegye meg ezt.

Belső fórumokon tippeket adtak egymásnak arról, hogy mivel érdemes benyugtatózni az áldozatokat.

Az első hírek után pontosították az adatokat: a 30 ezer digitális nyom nem jelent 30 ezer pedofilt. A zárt hálózaton folyó levelezéseknél sokan valószínűleg egy sereg nick nevet használtak. A hálózat így is hatalmas, és aki belelát abba, ami ott folyik, annak felfordul tőle a gyomra.

A több száz terabyte-nyi lefoglalt anyagot egy 120 fős nyomozócsoport vizsgálja át. Még a sok hasonló ügyet látott szakembereknek is irtózatos pszichikai megterhelést jelent látni a csecsemők megerőszakolásáról készített videókat. Michael Esser, a nyomozócsoport vezetője a ZDF-nek azt mondta:

Több kollégájuk belebetegedett abba, amit látott, három rendőr emiatt jelenleg is orvosi kezelésre szorul.

A Microsoft digitális bűnözéssel foglalkozó központjában jártunk, ahol botneteket fejeznek le, és a gyerekpornó-hálózatok felderítésénél olyan brutális képekkel dolgoznak, hogy az együttműködő FBI-ügynököket félévente le kell cserélni a lelki megterhelés miatt.

Ez egyáltalán nem ritka. A pedofil ügyek után nyomozó FBI-ügynököket is rotálni kell félévente, mert lelkileg rendkívül nehéz feldolgozni azt, amivel a munkájuk során találkoznak. Az elmúlt hónapokban sorban derült fény pedofil bűncselekményekre Észak-Rajna–Vesztfália tartományban. Tavaly októberben a Kölnhöz közeli Bergisch Gladbachban tartóztattak le egy 43 éves férfit. A kórházi dolgozó lakásában tartott házkutatáson nagy mennyiségű gyermekpornót találtak, de a férfit gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszakkal is gyanúsítják. A pere augusztusban kezdődik. Az akkori hírek szerint már tavaly októberben hetven gyanúsítottat és negyven áldozatot sikerült azonosítani a hálózatból – olvasható az Index cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.