Szöul a koronavírus negyedik hullámától tart

Dél-Koreában féléves csúcson a fertőzöttek száma, meghosszabbítják a távolságtartási szabályokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 07. 10:30
null
Szöul, 2020. május 13. Védõmaszkos utasok egy szöuli metróállomáson 2020. május 13-án, a koronavírus-járvány idején. A szöuli városvezetés rendeletének értelmében kötelezõ a maszk viselete a tömegközlekedési eszközökön. MTI/EPA/YNA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Koreában több hónapos csúcson van a koronavírussal fertőzöttek száma. Félő, hogy az országban akár már nyáron berobbanhat a járvány negyedik hulláma.

Kim Bu Kjum miniszterelnök úgy fogalmazott: az elmúlt 24 órában 1212 új fertőzöttet regisztráltak, ami a legnagyobb napi növekmény tavaly december 25. óta, akkor ugyanis a legmagasabb napi esetszámot, 1240-et regisztráltak.

Védőmaszkos utasok egy szöuli metróállomáson 2020. május 13-án, a koronavírus-járvány idején
Fotó: MTI/EPA/YNA

Jelentős emelkedésről van szó, tekintettel arra, hogy kedden 746, hétfőn 711, vasárnap pedig 743 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba.

Az új fertőzöttek zöme húszas-harmincas éveiben járó, oltásra egyelőre nem jogosult szöuli vagy környékbeli lakos.

A betegségmegelőzési központ összesítése szerint az új esetekkel együtt 162 753-ra nőtt a fertőzöttek száma a járvány kezdete óta, a vírus okozta Covid–19-betegség szövődményeibe pedig 2033-an haltak bele.

A fertőzöttek számának megugrása miatt egy hétre meghosszabbítják a közösségi távolságtartásra vonatkozó szabályokat Szöulban és tágabb környékén a magánjellegű összejöveteleken legfeljebb öten lehetnek jelen, és este tízkor bezárnak az éttermek.

– jelentette be a miniszterelnök, aki hozzátette: ha két-három napon belül nem mutat javulást a járványhelyzet, tovább szigoríthatnak a távolságtartási szabályokon.

Dél-Koreában attól tartanak, hogy az ország nyáron a koronavírus-járvány negyedik hullámán megy keresztül, ami az Indiából eredő, erősen fertőző delta vírusvariáns megjelenésével hozható összefüggésbe.

A 52 milliós országban a lakosság mintegy 30,1 százaléka kapta meg valamelyik oltás első adagját, 10,6 százaléka pedig mindkettőt. Jelenleg az AstraZeneca, a Pfizer és a Moderna kétadagos, illetve a Janssen egydózisú vakcinájával oltanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.