Sztrájkkal fenyegetőznek az illegális bevándorlók Olaszországban

„Elnézést melyik országban élünk?” – tette fel a kérdést Matteo Salvini, miután egy vita folyamán a bevándorlókat képviselő szakszervezetis amnesztiát követelt az illegálist migránsoknak és sztrájkkal fenyegetett, ha nem kapják meg – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 05. 15. 16:14
Leader of Italy's far-right party Matteo Salvini gestures during a news conference in Rome
A jobboldali Liga vezetője kész a törvényszék elé állni a határok védelméért Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aboubakar Soumahoro egy olasz szakszervezetis vitatkozott Matteo Salvinivel az Il Mezz'ora in Piu televíziós műsorban. Soumahoro azzal fenyegetőzött, hogy ha a kormány nem hajlandó teljes amnesztiát adni az illegális bevándorlóknak, akik a mezőgazdasági szektorban dolgoznak, akkor sztrájkot hirdetnek.

Matteo Salvini volt belügyminiszter és a Liga Párt vezetője elutasította a felvetést, mondván „az illegális bevándorlók most sztrájkba lépnek? Elnézést, melyik országban élünk?”

Salvini rámutatott, hogy amennyiben az állam amnesztiát adna az illegális migránsoknak, akkor Olaszország rabszolgatartó állammá válna, mert a munkapiac úgy megváltozna, hogy ezek az emberek három eurós órabérért dolgoznának a földeken. Ezzel egyben el is vetette azt az érvet, hogy már most alacsony fizetésért dolgoznak a vendégmunkások, rámutatva, hogy ha illegális bevándorlókkal töltik fel a munkapiacot, az mindenképpen élhetetlen állapotokat teremt majd.

Salvini már korábban is hasonlította rabszolgasághoz a tömeges migrációt egy La7TV-nek adott interjújában, amikor elmondta, hogy az amerikai milliárdos spekuláns, Soros György fel akarja tölteni Európát migránsokkal és „Olaszországot menekülttáborrá akarja alakítani, mert szereti a rabszolgákat” – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.