Sztrájkolnak a dolgozók az olasz autósztráda kapuknál

Sztrájkot hirdettek az olasz autósztráda kapuknál dolgozók vasárnapra és hétfőre, útidíjat azonban így is fizetni kell az áthaladó járművek után.

Forrás: MTI2019. 08. 04. 11:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kapukat üzemeltető dolgozók munkabeszüntetése vasárnap délelőtt 10-től 14 óráig tart, majd este 18 órától hétfőn hajnal 2 óráig.

A sztrádákon sorakozó kilépő kapuk többségénél nem lehet majd készpénzzel fizetni, csak hitel- vagy más kártyával. A sztrájk jelentősen lassítja a fizetőkapukon való áthaladást.

Ha az autóban utazóknak nem lesz fizetésre alkalmas kártyája, a kapun átengedik, de útidíjat mindenképpen fizetni kell: a rendszám videófelvétele alapján a sztrádatársaság a számlát a gépjárműtulajdonosnak házhoz küldi.

Augusztus első vasárnapján kiemelt forgalom várható az olaszországi autópályákon. Szombaton a legtöbb gépjármű az Olaszország északi részéből dél fele haladó A1-es sztrádán haladt, valamint a városokból a tengerpartok irányába. Augusztus első két hétvégéjén mintegy 24 millió olasz indul el nyári szabadságára, akik augusztus utolsó és szeptember első hetében térnek vissza.

A felmérések szerint a vakációzó olaszok 86 százaléka Olaszországban marad, és több mint 70 százalékuk tengerparton pihen. Az olaszok hagyományosan augusztusban veszik ki nyári szabadságukat, mivel az északi ipari térségekben ilyenkor csökken vagy áll le a gyárak termelése, és ilyenkor szokott lenni a legnagyobb hőség is Olaszországban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.