Tádzsikisztánban blokkolták a hozzáférést az összes nagy keresőoldalhoz

Forrás: MTI2019. 05. 21. 18:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tádzsik hatóságok blokkolták a hozzáférést az összes nagy keresőoldalhoz, amire még nem volt példa – jelentette kedden a TASZSZ orosz hírügynökség, amelynek több telekommunikációs vállalat is megerősítette az erről szóló értesüléseket.

„A kormány hozta meg a döntést, (...) a hozzáférést blokkolták az egész országban” – közölték az orosz hírügynökséggel az Intercom nevű cégnél. Hasonló magyarázatot adtak a TASZSZ-nak más internetes vállalatok is, de a hatóságok erről nem adtak tájékoztatást.

Az orosz hírügynökség megjegyzi, hogy a tádzsik hatóságok már a vasárnapi fegyenclázadásról szóló első értesülések után korlátozták a hozzáférést számos internetes és közösségi oldalhoz. Blokkolták a hozzáférést az olyan, Tádzsikisztánban népszerű oldalakhoz, mint például a Facebook, az orosz Odnoklassznyiki (Osztálytársak) és VKontaktye (Kapcsolatban), de elérhetetlen a YouTube videomegosztó portál és a Google számos szolgáltatása, köztük a technológiai óriáscég keresőrendszere, online fordítója és a GTalk üzenetküldő szolgáltatás is.

A tádzsik fővárostól, Dusanbétól mintegy 20 kilométerre keletre fekvő Vahdat városának fegyenctelepén vasárnap tört ki fegyenclázadás, amelyben meghalt huszonkilenc rab és három fegyőr. A dusanbei igazságügyi minisztérium és egy meg nem nevezett hatósági forrás hétfői közlése szerint a zavargások szervezői az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezettel álltak kapcsolatban.

A TASZSZ megjegyzi, hogy a közép-ázsiai országban időnként korlátozzák az internethez való hozzáférést a hatóságokkal szembeni éles bírálatokat vagy a súlyos incidenseket követően.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.