Teljesen leállt a hongkongi metró

A kormányzatellenes tüntetések során a tömegközlekedési eszközökben keletkezett károk miatt felfüggesztette szolgáltatását szombaton a hongkongi metró (MTR).

Forrás: MTI2019. 10. 05. 8:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korlátozás kiterjed a repülőtérre vezető gyorsvasútra is. A közlekedési vállalat egyben élesen elítélte a tüntetők előző napi törvénytelen és felelőtlen cselekedeteit, azt, hogy barbár módon megrongálták a társaság járműveit, illetve megtámadták azok kezelőszemélyzetét.

A tüntetők törtek-zúztak a metróállomásokon, felgyújtották az egyik állomás bejáratát, majd élőláncot alkottak akadályozandó a kiérkező tűzoltók munkáját.

A társaság nem közölte, hogy mikor indul be ismét a közlekedés az MTR hálózatában.

A különleges közigazgatási területen pénteken azután törtek ki heves összecsapások, hogy Carrie Lam hongkongi kormányzó bejelentette: tilos lesz az arcot eltakaró maszkot viselni az illegális és engedély nélküli tüntetéseken. Tiltakozók gyújtópalackokat dobáltak, barikádokat emeltek és kirakatokat törtek be.

Néhány nappal korábban, kedden, a Kínai Népköztársaság megalakulásának 70. évfordulóján a tüntetők több helyszínen összecsaptak a rohamrendőrökkel. Aznap több ezren vonultak az utcákra azt követelve a Kínai Kommunista Párttól, hogy „adja vissza a hatalmat a népnek”.

A városban hónapok óta tüntetnek az erősödő kínai befolyás ellen, demokratikus reformokat és a kormányzó távozását sürgetve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.