Terhes férfi emojikat fejlesztett okostelefonra egy amerikai vállalat

Finnország kiutasított egy olyan migrációs hátterű bűnözőt, aki már az országban született · Tíz hónapra ítélték a gengszterrappert, de a svéd közmédia továbbra is játssza dalait · Az Air France légitársaság már a repülőjegyen is rögzíteni tudja az utasok Covid-státusát · Az amerikai technológiai nagyvállalat bevezeti a terhes férfiakat ábrázoló hangulatjeleket.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 07. 16. 17:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finnország kiutasított egy olyan migrációs hátterű bűnözőt, aki már az országban született

A skandináv ország idén már 41 külföldi születésű bűnözőt utasított ki, de most először olyan migrációs hátterű személynek kell elhagynia az országot, aki már finnországi születésű. A Legfelsőbb Bíróság döntése értelmében Finnország most egy szomáliai férfit utasított ki, aki terhére számos rablás, kényszerítés és bántalmazás róható, melyeket folytatólagosan, 2010 és 2017 között követett el, és amelyekért a bíróság többször börtönbüntetésre ítélte. A grémium ítélete szerint a bűnöző finnországi jelenléte veszélyt jelent a társadalomra és a biztonságra. A férfi, bár Finnországban született, nem finn állampolgár, ugyanis a szülei nem tartották fontosnak, hogy azt megigényeljék, valamint anyanyelvének a szomáliai van regisztrálva a népesség-nyilvántartóban.

Forrás: Helsinki Times, Bugnyár Zoltán

Tíz hónapra ítélték a gengszterrappert, de a svéd közmédia továbbra is játssza dalait

Szerdán elítélte a bíróság a 23 éves Yasin Mahamoud svédországi gengszterrappert, amiért részt vett egy emberrablási kísérlet előkészítésében: tíz hónapot kell rács mögött töltenie. Yasinnak az elmúlt évben a svéd közrádió a Jövő művésze díjat adományozta, de a kitüntetett azt nem tudta átvenni, mert az átadó ünnepség idején már előzetes letartóztatásban volt. A rappert már korábban is elítélték kábítószerrel kapcsolatos és fegyverrel elkövetett bűncselekmények miatt. A Dagens Nyheter napilap korábban megírta, hogy a rapper egyik videójában feltűnik az az AK–47-es gépkarabély, amivel tavaly egy Stockholm környéki gyorsétterem parkolójában megöltek egy 12 éves kislányt, aki éppen egy leszámolás kereszttüzébe került. A Sveriges Radio úgy döntött, hogy az elítélt dalait, mely a bűnözői életformát népszerűsíti, továbbra is játszani fogják, és a díjat nem veszik vissza.

Források: Nyheter Idag, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Bugnyár Zoltán

Az Air France légitársaság már a repülőjegyen is rögzíteni tudja az utasok Covid-státusát

A legnagyobb francia légitársaság hamarosan azt a lehetőséget is felajánlja az Air France járataira repülőjegyet vásárló utasoknak, hogy regisztrálják oltottsági státuszukat vagy PCR-teszteredményüket a repülőjegyükön annak érdekében, hogy felgyorsítsák az utazást megelőző jegy- és Covid-ellenőrzést a repülőtereken. Az Air France azután döntött ennek a lehetőségnek a bevezetéséről, miután Emmanuel Macron elrendelte, hogy a Covid-igazolásokat fel kell mutatni és alaposan ellenőrizni is kell, mielőtt az utasok a repülőgépek (és más járművek) fedélzetére lépnek.

Azok számára, akik vállalják az adatok elektronikus feltöltését, az Air France eleve olyan beszállókártyát állít majd ki, amely a ready to fly (repülésre készen) megjegyzéssel további ellenőrzések nélkül a fedélzetre engedi az utast a beszálláskor.

Forrás: SputnikNews

Az amerikai technológiai nagyvállalat bevezeti a terhes férfiakat ábrázoló hangulatjeleket

A digitális kommunikációban elterjedt emojik fejlesztői új emojiszériát tesznek hamarosan elérhetővé: elindul a terhes férfiakat ábrázoló hangulatjelek korszaka. Annak érdekében, hogy senki ne értse félre, hogy pontosan mit ábrázol az apró grafika, a terhes férfira még egy félreérthetetlen bajszot is rárajzoltak.

Az első körben az okostelefonos üzenetváltásokra elérhető emojik grafikai terveit csütörtökön mutatták be a Unicode Consortium képviselői. A bajszos-terhes férfin kívül több más, azonban szintén fejtörést okozó grafikát is bemutattak: például a kétnemű személyt koronával, amely a korábbi koronás herceg és koronás hercegnő harmadik, nemsemleges elemeként lesz elérhető az sms-eket és Messenger-üzeneteket váltó célközönségnek.

Az új emojik megalkotója, az Unciode Consortium képviselője elmondta, hogy a bajszos-terhes emoji hiánypótló az emojik piacán: „ezentúl lehetőség nyílik annak kifejezésére, hogy elismerjük a transznemű és nembináris emberek létjogosultságát is” – hangsúlyozta a képviselő.

Forrás: RT

Borítókép: Twitter/Emojipedia/Képernyőfotó

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.