Iszlamista terrorcselekménynek minősítették a németországi teherautós ütközést

Terrorcselekménynek minősítették a németországi Limburgban hétfőn történt teherautós ütközést – jelentette kedden a ZDF német országos közszolgálati televízió biztonsági körökből származó értesülésekre hivatkozva.

Forrás: MTI2019. 10. 08. 9:21
null
A Hessen tartománybeli Limburgban előző nap történt teherautós ütközés helyszínéről. Az elkövető egy 30 év körüli szíriai férfi volt, aki lopott teherautóval belehajtott több autóba. Az ütközésben nyolc ember megsérült, köztük a teherautó vezetője. Fotó: MTI/EPA/Maximilian See
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hessen tartományi kisvárosban hétfőn késő délután egy teherautó belehajtott több autóba, az ütközésben nyolc ember megsérült, köztük a teherautó vezetője.

A ZDF értesülése szerint a sofőr egy 30 év körüli szíriai férfi volt, aki lopta a járművet. Az ütközés helyszínén őrizetbe vették.

Az első rendőrségi közlemények még tucatnyi, köztük egy súlyos állapotban lévő sérültről szóltak. A Frankfurter Neue Presse (FNP) című lap a hírportálján azt írta, hogy 17 ember sérült meg. Az illetékes nyugat-hesseni rendőrkapitányság kedd reggel pontosította a sérültek számát. Twitter-bejegyzésükben közölték, hogy egy embert a helyszínen láttak el, hetet kórházba szállítottak, ahonnan valamennyien még éjszaka távozhattak.

Az FNP megtalálta a teherautó eredeti vezetőjét, aki elmondta, hogy egy közlekedési lámpánál várakozott, amikor az elkövető kirángatta a vezetőfülkéből és szó nélkül elhajtott. A lap szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az elkövető az ütközés előtt felgyorsította a járművet. Az ütközés után vérző sebekkel szállt ki a vezetőfülkéből, és zavartnak tűnt, mintha kábítószer hatása alatt állna. A Bild című lap értesülése szerint a férfi hétfőn nap közben többször megpróbált teherautót szerezni, és volt már rendőrségi ügye, de nem iszlamistaként vagy közveszélyes iszlamistaként ismerték.

A dpa hírügynökség szerint a férfi 2015-ben érkezett Németországba, és 2016-ban korlátozott menedékjogi státuszt kapott. A hatóságok adatai szerint nem állt kapcsolatban iszlamistákkal vagy más szélsőséges körökkel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.