Terrorizmussal vádolják a manchesteri késelőt

Terrorcselekmény kitervelésével és végrehajtásával, valamint arra való felbujtással vádolják a brit hatóságok azt a férfit, aki pénteken több embert megsebesített egy manchesteri bevásárlóközpontban. Az Egyesült Királyságban rendszeresek az erőszakos támadások, idén eddig hetven embert késeltek meg.

Buzna Viktor
2019. 10. 12. 14:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiürítette a rendőrség a manchesteri Arndale bevásárlóközpontot, miután egy férfi késsel támadt a bent tartózkodókra. A rendőrség öt sérültről számolt be, a mentőszolgálat közlése szerint egyikőjüket súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Helyszíni beszámolók szerint az elkövető válogatás nélkül támadt az épületben lévőkre, a sikolyokra először a helyi biztonsági erők reagáltak. Nagy erőkkel, gyorsan a helyszínre értek a rendőrség egységei is, akik a késelő férfit elektromos sokkolóval terítették le. A támadó indítéka egyelőre nem ismert, s azt sem tudni, hogy voltak-e társai a gyanúsítottnak vagy egyedül követte el a bűncselekményt. Az ügyet ugyanakkor a terrorelhárítás rendőri egységei vizsgálják. A hatóságok eddigi beszámolói szerint az őrizetbe vett, 41 éves férfit terrorcselekmény kitervelésével és végrehajtásával, valamint arra való felbujtással vádolják. Mint a rendőrség közölte, megerősített fegyveres jelenlétet rendeltek el Manchester városban, az Arndale bevásárlóközpont pedig várhatóan a hétvégén zárva tart.

Az erőszakos halálesetek a brit városokban már-már hétköznapi eseménynek számítanak. Csütörtökön Londonban egyetlen nap alatt három gyilkosság történt, két áldozat húsz év alatti volt. Egy 15 éves fiút megkéseltek egy gyorsétterem előtt, pár órával később egy 18 éves fiatal kapott szúrt sebet, aki a helyszínen belehalt sérülésébe. Csak idén 23 tinédzsert gyilkoltak meg Londonban, országos szinten az erőszakos halálesetek száma száztízre emelkedett. Manchesterben sem ismeretlen a terrorcselekmény. Az északi város stadionjában 2017 májusában hajtottak végre radikális iszlamisták terrortámadást, az öngyilkos merénylő 22 emberrel végzett egy testére szerelt pokolgéppel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.