Thai fogadtatás Ferenc pápának

Thaiföldön a pápa három napot tölt, ezalatt találkozik az országot vezető hivatalos személyekkel, valamint misét celebrál a bangkoki Nemzeti Stadionban.

2019. 11. 21. 12:42
Pope Francis visits Thailand
POPE-THAILAND/ Fotó: Vatican Media
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két országból álló ázsiai apostoli látogatásának első állomására érkezett szerdán Ferenc pápa Bangkokba. Thaiföldön a lakosság 95 százaléka buddhista, az előzetes nyilatkozatok szerint a római katolikus egyházfő azért kereste fel a mindössze 300 ezer lelket számoló thai katolikus közösséget, hogy előmozdítsa a felekezetközi párbeszédet. Thaiföldön a pápa három napot tölt, ezalatt találkozik az országot vezető hivatalos személyekkel, valamint misét celebrál a bangkoki Nemzeti Stadionban. Thaiföldön közel 500 éves a katolikus jelenlét, a Szentszék 350 évvel ezelőtt állított fel hivatalos missziót az akkori Sziámban.

Az ázsiai út második részében Japánba utazik a pápa, ahol meglátogatja Hirosimát és Nagaszakit is. Utóbbi város nem csupán az atomcsapásról ismeretes, de ez volt az első olyan város a XVI. században, ahol elterjedt a kereszténység. A Tokugawa-sógunátus idején viszont betiltották a vallást egész Japánban, a folyamatos üldöztetés eredményeképp szinte teljesen kiirtották a kereszténységet a szigetországból.

Ma nagyjából 500 ezer ember vallja magát katolikusnak a 130 milliós Japánban. Nagaszakiban emléktáblát emeltek annak a 26 kereszténynek, akiket 1597-ben feszítettek keresztre a városban a hatóságok vallásos elkötelezettségük miatt. II. János Pál pápa 1981-ben szintén ellátogatott Japánba, Hirosimába és Nagaszakiba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.