Thunberg újra Európában

Mártonffy Attila
2019. 12. 04. 14:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsznapos utazás után kedden partra szállt Lisszabonban Greta Thunberg svéd környezetvédelmi aktivista, hogy részt vegyen az ENSZ madridi klímacsúcsán.

– Csodálatos érzés újra Európában lenni. Nagy kalandon vagyunk túl. Én és a többi klímaaktivista nem hagyjuk abba a munkát. Tovább járjuk a világot, és nyomást gyakorlunk a hatalmat birtoklókra, hogy prioritásként kezeljék a klímaváltozást – nyilatkozta. A fosszilis üzemanyaggal hajtott járműveket visszautasító, immár világhíressé vált tizenhat éves lány egy ausztrál házaspár katamaránján érkezett az Egyesült Államokból.

A klímacsúcsot eredetileg Chilében tartották volna, ám a dél-amerikai ország kormánya az időközben kitört zavargások miatt visszamondta a konferenciát, helyette Spanyolország vállalta a megrendezését. Thunberg – akit ünneplő tömeg üdvözölt a lisszaboni kikötőben – közölte, még nem tudja, mikor és hogyan fog eljutni az ötszáz kilométerrel arrébb fekvő Madridba.

Fotó: MTI/EPA/Rodrigo Antunes

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.