Time magazin: Joe Biden és Kamala Harris lett az év embere

Meglátjuk, valóban képesek-e megteremteni az általuk ígért egységet – közölte a magazin elnöke.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, BBC2020. 12. 11. 9:15
BIDEN, Joe; HARRIS, Kamala
Wilmington, 2020. december 11. A 2020. december 11-én közreadott képen Joe Biden demokrata párti elnökjelölt (j) és Kamala Harris alelnökjelölt köszönti a támogatóit a Delaware állambeli Wilmingtonban 2020. november 7-én. Az NBC amerikai hírtelevízió mûsora december 10-én közölte, hogy az amerikai Time magazin Joe Bident és Kamala Harrist választotta az év emberének. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo Fotó: Jim Lo Scalzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Time magazin a 78 éves Joe Biden demokrata párti elnökjelöltet és 56 éves alelnökjelöltjét, Kamala Harrist választotta az év emberének. – Az elkövetkező négy év hatalmas kihívás lesz számukra, illetve valamennyiünknek, hogy meglássuk, valóban képesek-e megteremteni az általuk ígért egységet – mondta Edward Felsenthal, a magazin elnök-vezérigazgatója.

A Time 1927 óta minden évben megnevezi, hogy erényei vagy a politikára és a társadalomra gyakorolt befolyása miatt kit tart a legfontosabb, leginkább figyelemre méltó személyiségnek. 2016-ban Donald Trump volt az év embere, miután győzelmet aratott az elnökválasztáson. Rákerült korábban a Time címlapjára több amerikai elnök mellett II. János Pál pápa, Ferenc pápa, Angela Merkel, Vlagyimir Putyin, de még Adolf Hitler és Sztálin is. Tavaly a környezetvédelmi aktivistát, Greta Thunberg svéd tinédzsert választották meg az év emberének.

A Time szerint idén a két demokrata párti politikus mellett három további jelölt volt esélyes arra, hogy a címlapra kerüljön: Anthony Fauci, az amerikai allergológiai és fertőző betegségek országos intézetének igazgatója, és a koronavírus-járvány ellen küzdő orvosok és ápolók, a faji egyenlőtlenségekért küzdő mozgalmak, illetve újra Donald Trump, aki Joe Bidentől szenvedett vereséget az idei elnökválasztáson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.