Tizennégy emberi életet követelt a Laura hurrikán + videó

Tizennégyre emelkedett az Egyesült Államok déli részén pusztító ciklon halálos áldozatainak száma.

Forrás: MTI2020. 08. 29. 11:15
null
Hackberry, 2020. augusztus 28. Lakóház romjai a Laura hurrikán elvonulása után a Louisiana állambeli Hackberryben 2020. augusztus 28-án. MTI/AP/David J. Phillip Fotó: David J. Phillip
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tizennégyre emelkedett szombatra az Egyesült Államok déli részén, Louisianában és Texasban pusztító Laura trópusi ciklon halálos áldozatainak száma. John bel Edwards, Louisiana kormányzója megerősítette, hogy államában legalább tíz ember meghalt. Többségük amiatt, hogy az áramszünetek miatt hordozható áramgenerátort használtak otthonukban, de a keletkezett szén-monoxid miatt megfulladtak. Mások halálát a viharban kidőlt fák, ágak okozták. Egy ember akkor halt meg, amikor hajója elsüllyedt. Az államban mintegy félmillió háztartásban nem volt elektromos áram.

A Texasban feljegyzett négy halálos áldozat közül három fő szintén szén-monoxid-mérgezés következtében vesztette életét. Olyan hajléktalanokról van szó, akik egy billiárdteremben kerestek menedéket, ahova beállítottak egy áramfejlesztőt, és a keletkezett gáz végzett velük.

A Laura vasárnap érkezett Haiti felől. A Hispaniola szigetének nyugati részén fekvő államban a hivatalos adatok szerint 31 ember halt meg a ciklon tombolásában. A szomszédos Dominikai Köztársaságban négy ember halt meg. A Karibi-térség után a Mexikói-öblön át haladt a Laura az Egyesült Államok partjai felé, ahol csütörtök délutánra a négyes erősségű hurrikán trópusi viharrá gyengült.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.