Több elhunyt áldozat van egy gleccserjáró autóbusz-balesetben

A gleccserjárásra kialakított, nagy kerekű speciális jármű egyelőre ismeretlen okból fordult fel.

Forrás: MTI2020. 07. 19. 13:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három ember meghalt, többen súlyosan megsérültek, amikor egy gleccserjáró autóbusz megcsúszott és felfordult a kanadai Alberta tartományban a Sziklás-hegységben.

A gleccserjárásra kialakított, nagy kerekű speciális jármű egyelőre ismeretlen okból fordult fel helyi idő szerint szombat délután az albertai Jasper nemzeti parkban található Columbia-gleccser közelében – közölte a CBC kanadai közszolgálati televízió.

A szemtanúk által készített és a közösségi portálokon közzétett felvételeken a jármű a tetejével lefelé áll a sziklák között egy lejtőn.

A balesetet szenvedett jármű a Pursuit cégé, amely terepjárókon szállít turistákat az Athabasca-gleccserhez – jelentette a CBS.

A szövetségi rendőrség közlése szerint a buszon tartózkodó 27 utasból hárman életüket veszítették, a súlyos sérültek pontos száma nem ismert.

A baleset az egyik legnépszerűbb nyugat-kanadai turistacélpontnál történt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.