Több ezer magyar gyűlt össze Úzvölgyében

A hétfő délután megrendezett ünnepségen a II. világháború úzvölgyi csatájának 75. évfordulójára emlékeznek.

Forrás: szekelyhon.ro2019. 08. 26. 15:46
null
Úzvölgye, 2019. május 12. A Székelyföld határán fekvõ Úzvölgye törvénytelenül átalakított magyar katonai temetõjében tartott ökumenikus istentisztelet résztvevõi 2019. május 12-én. MTI/Kátai Edit Fotó: Kátai Edit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengetegen, több ezren érkeztek az úzvölgyi temetőbe a hétfő délutánra szervezett megemlékező ünnepségre – tájékoztatott a helyszínről szekelyhon.ro. Az eseményen a II. világháború úzvölgyi csatájának 75. évfordulójára emlékeznek.

A temetőben színpadot állítottak fel, itt fog zajlani a megemlékező ünnepség – értesült a hírportál egyik munkatársa, aki azt is hozzátette, hogy még folyamatosan érkeznek az emberek az eseményre.

Hétfő délután három órakor kezdődik, és a tervek szerint legkésőbb hat órakor ér véget az úzvölgyi katonai temetőbe szervezett megemlékező rendezvény. Az összeállított forgatókönyv szerint a megemlékezés délután három órakor a Csíkszenttamási Ifjúsági Fúvószenekar félórás előadásával kezdődik, majd azt követően a hagyományőrző csoportok bevonulnak a katonai temetőbe. Az esemény fő programpontja az ünnepi szentmise lesz, amelynek főcelebránsa Tamás József püspök, a meghívott szónok pedig Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.

Ezt követően a történelmi egyházak meghívottjainak ünnepi gondolatait hallhatják a megemlékezők, majd az esemény zárásaként elhelyezik a kegyelet koszorúit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.