Több halálos áldozata is van egy horvátországi szeretetotthonban történt tűzesetnek

Forrás: MTI2020. 01. 11. 14:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki szombat hajnalban az északnyugat-horvátországi Andrasevec településen található Zöld Oázis idősotthonban, a tűzoltók eddig hat holtestet találtak – közölte a horvát sajtó.

A tűz egy melléképületben keletkezett az idősotthon mellett, ahol szintén voltak lakók.

Bár az időseket az intézmény előírásai szerint a nap 24 órájában felügyelet alatt kell tartani, a tűz keletkezésekor rajtuk kívül senki sem tartózkodott az otthonban.

Marijan Lovrencic, Krapina-Zagorje megye tűzoltóparancsnoka az N1 horvát hírcsatorna helyszínen tartózkodó riporterének azt mondta, ha időben észreveszik és jelentik a tüzet, valószínűleg nem történt volna tragédia.

A délelőtt folyamán a helyszínre érkezett Andrej Plenković kormányfő és Davor Božinović belügyminiszter is.

A kormányfő a sajtónak úgy nyilatkozott: egyelőre csak mély részvétét tudja kifejezni a halottak családtagjainak, minden más spekuláció volna. „Megvárjuk, hogy az illetékes hatóságok kivizsgálják az ügyet” – hangsúlyozta.

A tüzet 5 óra 23 perckor jelentették, a tűzoltók 6 óra 17 perckor oltották el azt. A fából készült melléképület a lángok martalékává vált. Az oltásban négy tűzoltóautó és húsz tűzoltó vett részt. Az áldozatok kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.