Több halálos áldozata van az amerikai bombázó repülőgép katasztrófájának

Több halálos áldozata van a szerdán közvetlenül a leszállás előtt lezuhant második világháborús bombázó repülőgép katasztrófájának – jelentette be az amerikai légügyi hatóság (FAA) délutáni közleményében.

Forrás: MTI2019. 10. 02. 21:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerencsétlenség az amerikai Connecticut államban a kifutópályánál történt. Az első hírek még arról szóltak, hogy nincs halálos áldozat.

Sajtótájékoztatóján James Rovella helyi rendőrfőnök nem kívánt részleteket közölni sem a halottak számáról, sem pedig kilétükről. „Az áldozatokat nagyon nehéz azonosítani, és nem akarunk tévedni” – fogalmazott Rovella.

A légügyi hatóság közleménye szerint a repülőgép nem a hadsereg szolgálatában áll, polgári bejegyzésű és egy alapítvány működteti.

Az alapítvány a Twitteren reagált a balesetre. Közölte, hogy a második világháborús repülővel turistáknak szerveznek programokat, amelyeknek keretében az érdeklődők megismerkedhetnek belülről is egy háborús bombázóval, és közben rövid repülőútra viszik őket.

Közben kiderült az is, hogy a B17-es típusú – az amerikai légierő által a második világháborúban használt – repülőgépen tíz utas és három fős személyzet volt. A gép pilótája nem sokkal a felszállás után jelezte, hogy problémák vannak, és azonnal visszatér a repülőtérre. A visszatéréskor történt a katasztrófa.

A kórházba szállított sérültek egyike a kifutópályán tartózkodó repülőtéri alkalmazott.

A Bradley légikikötőt – amely polgári és katonai reptér – a baleset miatt lezárták, és megkezdődött a vizsgálat a körülmények feltárására. A repülőtér Hartfordhoz közel, Windsor Locks településen található.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.