Több helyszínen is lövöldözések voltak az Egyesült Államokban

Legalább ketten meghaltak, nyolcan életveszélyes állapotba kerültek a péntek éjjeli bűncselekmény következtében.

2021. 03. 27. 12:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ketten meghaltak, nyolcan pedig súlyosan megsebesültek az Egyesült Államok keleti partvidékén, Virginia államban, miután több helyszínen is lövöldözések voltak péntek éjszaka.

Paul Neudigate városi rendőrkapitány beszámolója alapján a rendőrség 23 óra után nem sokkal érkezett a bűncselekmény első helyszínére, Virginia Beach város óceánpartjához közel, ahol nyolc sérültet talált.

Miközben a rendőrök az első bűntett helyszínét vizsgálták, egy háztömbnyivel arrébb lövések dördültek. A rendőrség azonnal beavatkozott, az egyik tiszt lelőtte az elkövetőt, aki később belehalt a sérülésébe.

Nem messze, egy harmadik helyszínen szintén életét vesztette egy személy lövöldözésben, a rendőrség szerint azonban ez az eset nem kapcsolódik az előző kettőhöz. Ezenkívül egy személygépjármű elütött egy rendőrtisztet, akit emiatt kórházba kellett szállítani.

A rendőrség hajnali egykor a Twitteren közölte, hogy az első helyszínen megsebesített áldozatok közül többen is életveszélyes állapotban vannak, és felszólította a lakosságot, hogy kerüljék el az óceánparti szakaszt, ahova a rendőrök óriási erőkkel vonultak ki.

A lövöldözés indítékáról eddig még derültek ki részletek.

– Mint láthatják, egy nagyon kaotikus estéről van szó, több különböző helyszínen követtek el bűncselekményt Virginia Beach városán belül

– összegezte az esetet Neudigate.

A rendőrkapitány elmondta, hogy eddig még senkit sem tartóztattak le, de több embert őrizetbe vettek, akik a bűncselekmények idején a közelben tartózkodtak. Egyelőre nem tisztázott, hogy ezeknek a személyeknek közük van-e az eseményekhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.