Több iszlamista fenyegetés és támadás egyazon megyében

Hét papot is iszlamista fenyegetés ért egy megyében: az iszlám nevében írt fenyegető levelek mindegyikében szerepelt az „Allah Akbar” kifejezés. Néhány nap elteltével pedig ugyanebben a megyében késsel támadt egy húszéves radikalizálódott iszlamista fiatalember két rendőrre, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 12. 10. 15:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban, Vaucluse megye több településén is iszlamista fenyegetés érte a papokat, a Le Point értesülései szerint valamennyien afrikai származásúak – írja a V4NA.com

Az egyik érintett település, az alig több mint ezer lelkes Cairanne republikánus polgármestere, Roger Rossin szerint egyelőre nem tudni, hogy csak egyszerű rosszindulatú üzenetről, vagy valóságos fenyegetésről van szó. Mindenesetre a francia és arab nyelven írt levelekben szereplő „Allah Akbar” kifejezés miatt komolyan kell ezeket venni, ezért megtették a szükséges jogi lépéseket. A Le Dauphiné libéré nevű regionális lap pedig arról számolt be, hogy egy másik település, Sainte-Cécile parókiáját fegyveres katonák védik.

Az, hogy egy megyén belül egyszerre több pap is fenyegető levelet kapott, mindenképp arra utal, hogy szervezett akcióról van szó, amit nyilván alapos kutatómunka előzött meg, máskülönben honnan tudhatták volna az üzenet küldői a papok pontos nevét és címét. A járványügyi helyzet miatt már eddig is megerősített rendőri jelenlét volt a templomok környékén, ám most még szigorúbban őrzik a istentiszteleti helyeket.

Julien Aubert megyei republikánus képviselő a Facebookon számolt be a történtekről, melyet először nem akart nyilvánosságra hozni, de mivel kiszivárgott, hogy mi történt, ezért megszólalt a történtekkel kapcsolatban. Elmondása alapján a Le Dauphiné libéré információi szerint eddig három esetben tettek feljelentést, az egyházmegye pedig azt az utasítást adta a papoknak, hogy ne reagáljanak a sajtó megkeresésére.

Közzétette: Julien Aubert2020. december 6., vasárnap

Szintén Vaucluse megyében történt egy másik iszlamista inzultus is. Egy húszéves fiatalember, aki szerepel a terroristagyanús vallási radikálisokat számon tartó FSPRT-listán, „Allah Akbar” kiáltást hallatva késsel támadt két rendőrre. Az esetről beszámoló Journal du Dimanche információi szerint a férfi kerámiakéssel támadt rá az intézkedő rendőrökre, akiket egy lakáshoz hívtak ki, ahova a férfi megpróbált behatolni. A támadásban mindkét rendőr megsérült, egyikük a nyakán szerzett könnyebb sérüléseket. A késelőt elektromos sokkolóval ártalmatlanították a kiérkező rendőrök, majd őrizetbe vették, ügyében a montpellier-i igazságügyi hatóság nyomoz.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy terrorhullám söpör végig Franciaországban: iszlamisták erőszakos destabilizációs kísérletet folytatnak kidolgozott terv szerint, de a merényletekkel nem sikerült polgárháborús állapotokat előidézni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.