Több mint 200 ezren vannak továbbra is áram nélkül Kanadában

Több mint 200 ezer ember maradt továbbra is áram nélkül hétfőn Kanadában, amelynek atlanti partjai mentén a hétvégén söpört végig a Dorian hurrikán.

Forrás: MTI2019. 09. 09. 23:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn iskolák és különböző cégek maradtak zárva az áramszünet és amiatt, hogy el kellett távolítani a kidőlt fákat az utcákról Új-Skócia tartomány főbb településein.

Kanada további tartományaiban közel 38 ezer ember maradt áram nélkül 48 órával az után, hogy a hurrikán végigsöpört a régión.

A Dorian helyi idő szerint szombat délután érkezett Új-Skóciához kettes erősségű hurrikánként, akár óránként 141 kilométeres sebességű széllökésekkel, bár ezt követően nem sokkal poszttrópusi viharrá enyhült.

Bár nem okozott halálos áldozatokat, a Doriant a legsúlyosabb hurrikánnak minősítették, amely Kanada atlanti partját sújtotta a 2003-as Juan óta, amely akkor közvetlenül Halifax városára lecsapva hat ember életét követelte, valamint hatalmas károkat okozott a térségben.

A nagy széllökéseken kívül a Dorian heves esőzéseket is kiváltott: a halifaxi repülőtéren szombat este 70 milliméter csapadékot jegyeztek fel, bár Új-Skócia más részein akár 131 millimétert is regisztráltak.

Halifaxban fák tucatjait csavarta ki gyökerestül a Dorian, amely épületeken és járműveken is károkat okozott, valamint utcákat és autópályákat vágott el.

A helyi hatóságok arra kérték a lakosokat, hogy ne közlekedjenek, hacsaknem nélkülözhetetlen, a takarítási munkálatok megkönnyítése és a lehetséges balesetek kockázatának minimalizálása érdekében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.