Több mint száz sebesültje van az afganisztáni robbantásoknak

Több mint 120-an sebesültek meg a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban elkövetett robbantássorozatban – közölték helyi illetékesek kedden, egy nappal azután, hogy 14 pokolgép lépett működésbe a nagyváros közterein, piacain és éttermeinél.

Forrás: MTI2019. 08. 20. 10:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A merényletsorozat elkövetőjeként egyelőre sem az Iszlám Állam terrorszervezet, sem a tálib mozgalom nem jelentkezett, bár mindkét szélsőséges csoport tevékeny a Pakisztánnal szomszédos térségben.

Gulzada Szangarnak, a kormány egyik dzsalálábádi egészségügyi tisztségviselője azt közölte, hogy az ország függetlenné válásának 100. évfordulóján végrehajtott terrorcselekmény egyik helyszínéről sem jelentettek halálos áldozatot.

Két nappal korábban, szombat éjjel 63 halálos áldozata és több mint 180 sebesültje volt annak az öngyilkos merényletnek, amelyet Kabulban egy síita muszlim esküvői rendezvény zsúfolt helyszínén hajtottak végre, és amelynek az elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett. Azt a merényletet a kormány megdöntéséért harcoló tálibok is elítélték. A radikálisok szóvivője, Zabihullah Mudzsáhid a Twitteren leszögezte: senkinek sincs joga nőket és gyerekeket megölni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.