Több rendőr meghalt egy autóbombás támadásban Afganisztán délkeleti részén

Legalább hat afgán rendőr meghalt szombat este a délkelet-afganisztáni Gazni tartományban egy rendőrségi épületegyüttes ellen végrehajtott autóbombás támadásban – közölte Nasir Ahmad Fakiri, a tartományi tanács vezetője.

Forrás: MTI2019. 06. 02. 19:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szavai szerint további nyolc rendőr megsebesült a robbanásban.

A tartomány kormányzójának szóvivője, Arif Núri ugyanakkor két halálos áldozatról és 13 sebesültről számolt be.

Núri elmondása szerint a támadó egy robbanóanyaggal megrakott autóval vette célba a tartományi székhely, Gazni déli részén lévő rendőrségi telephelyet.

A merénylet kitervelőjeként egyelőre egyetlen csoport sem jelentkezett.

Tíz nappal korábban, május 22-én egy a tálib lázadók által vállalt autóbombás támadás négy halálos áldozatot követelt Gazniban, további 17 embert pedig megsebesített.

Szombatra virradó éjszaka az észak-afganisztáni Baglán tartományban legalább kilenc rendőr halt meg, további három pedig megsebesült, miután tálib fegyveresek megrohamoztak egy rendőrőrsöt a tartományi székhely, Puli-Humri külterületén. Az összecsapásokban több lázadó is meghalt és megsebesült.

Az Egyesült Államok és a tálibok között az afganisztáni konfliktus politikai megoldásáról zajló béketárgyalások ellenére a szélsőséges fegyveresek folyamatosan támadásokat hajtanak végre az amerikai és az afganisztáni biztonsági erők ellen. Elemezők szerint a tálib lázadóknak meggyőződésük, hogy a harctéri fölény fenntartása erősíti tárgyalási pozíciójukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.