Több száz BLM-aktivista csapott össze a rendőrökkel + videó

A rendőröket a Kolumbusz-szobor megvédésére küldték ki, de sokkal kevesebben voltak, mint a rongálók – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 07. 19. 7:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bontsuk le, bontsuk le!”, valamint „Kolumbusz gyilkos volt!” – kiáltásokkal tegnap délután több száz Black Lives Matter-aktivista gyülekezett a chicagói Kolumbusz Kristóf-szobornál, hogy lebontsák azt.

A bronzszobrot eredetileg a chicagói olasz–amerikai közösség állíttatta fel 1933-ban a Grant Parkban, akkor amikor a város már második alkalommal rendezett világkiállítást – emlékeztet a V4NA Hírügynökség.

Sejteni lehetett, hogy nem lesz könnyű megvédeni az egyre csak duzzadó tömeggel szemben, mert a néhány tucat rendőr túl kevésnek bizonyult. A feldühödött tömeg lőtt és dobált is rájuk mindennel, beleértve a tűzijátékokat is.

Még mielőtt az aktivistáknak sikerült volna ledönteni a szobrot, a helyszínen lévő rendőrök erősítést kértek, amely igen gyorsan megérkezett, és paprika-, valamint borspermettel elkezdte megosztani a tömeget.

Végül a tüntetőknek nem sikerült lerombolniuk a szobrot, de lefújták festékkel.

Chicagóban egyébként egyre komolyabb gondot jelent a bűnözés. Az előző hétvége volt a város „legvéresebb” hétvégéje, lövöldözésekbe több mint 17 ember halt meg, köztük egy hétéves kislány és egy tizennégy éves fiú, és több mint hetven embert ápoltak lőtt sebekkel kórházban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.