Több száz embert kellett kitelepíteni Új-Zélandon árvizek miatt

Több száz ember kényszerült ideiglenesen elhagyni az otthonát szerdán Új-Zéland déli részén a heves esőzések okozta árvizek miatt.

Forrás: MTI2020. 02. 05. 23:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok Gore, Mataura és Wyndham városok lakóit szólították fel, hogy azonnal távozzanak házaikból. A hét elején több száz turistát kellett helikopterrel kimenekíteni az ország egyik leghíresebb kirándulóhelyéről, a Milford Sound fjordról, miután a megáradt folyók és földcsuszamlások miatt több autóút használhatatlanná vált.

A hatóságok szükségállapotot hirdettek ki a Déli-sziget legdélibb területén, Southland régióban az áradások miatt. Az előrejelzések szerint az időjárás javulni fog, bár még várható némi csapadék, olyan heves esőzésre, mint amilyen az árvizeket előidézte, már nem kell számítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.