Több tucat maffiózót vettek őrizetbe Olaszországban

A 'ndrangheta és Camorra maffia-klánok csaknem hatvan tagját vették őrizetbe három drogellenes műveletben – közölte kedden az olasz rendőrség.

Forrás: MTI2020. 02. 04. 20:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elfogottak között volt Domenico Romeo is, akit ellen több mint hét hónapja volt érvényben körözés. Őt a calabriai Sant'Eufemia d'Aspromonte kistelepülésen fogták el. A rendőrség szerint Romeo az Alvaro bűnszervezet vezette nagyszabású kolumbiai kokaincsempész-hálózathoz tartozott.

A Calabria régióból származó 'ndranghetáról úgy tartják, hogy a világ legerősebb bűnszervezete, és az Európába irányuló kokaincsempészet vezetője – írta a dpa hírügynökség.

A leghírhedtebb olaszországi maffiaszervezetek a calabriai 'ndrangheta, a szicíliai Cosa Nostra és a nápolyi Camorra.

Az olasz csendőrség egy külön közleményben jelentett be egy második műveletet. A közlés szerint a 'ndrangheta és a Camorra két csalási ügylettel „békésen” felosztotta egymás között a kábítószer kereskedelmet Rómában. Az illegális üzelmekkel összefüggésben Olaszországban és Spanyolországban 33 embert vettek őrizetbe és egymillió euró (330 millió forint) értékben foglaltak le vagyoni eszközöket.

A csendőrség közölte azt is, hogy egy rendőr szolgálati viszonyát felfüggesztették, mert bizalmas információkat továbbított a gyanúsítottaknak.

Egy harmadik műveletben az olasz pénzügyőrség a Camorra 24 tagját vette őrizetbe, akiket kokainkereskedelemmel gyanúsítanak Nápoly és térségében. A hatóságok egymillió euró értékben foglaltak le vagyontárgyakat nagy mennyiségben kokaint. A pénzügyőrség szerint az elfogott személyek közül egyeseket szociális segélyekkel való visszaéléssel is gyanúsítanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.