Többeket meggyilkolt egy ruandai hutu milícia Kelet-Kongóban

Tizenhat embert, köztük 12 vadőrt gyilkolt meg a Ruandai Demokratikus Felszabadítási Erők (FDLR) nevű milícia a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén található Virunga nemzeti parkban – közölte egy helyi tisztségviselő pénteken.

Forrás: MTI2020. 04. 24. 22:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cosma Wilungula, a Kongói Természetvédelmi Intézet (ICCN) igazgatója a Virunga nemzeti park történetének egyik legvéresebb incidensében az FDLR mintegy 60 harcosa ütött rajta egy civil konvojon, amelyet 15 vadőr védelmezett. A halottak mellett sok a súlyos sebesült – tette hozzá.

A Virunga nemzeti park népszerű turista látványosság, amely jelentős hegyi gorilla populációjáról ismert.

Az FDLR tagjai az 1994-es ruandai népirtás óta tevékenykednek a térségben. A milícia vezetői állítólag részt vettek a népirtásban, és tagjai között vannak olyan hutu törzsbeliek, akik Kongóban találtak menedékre a félmillió ember – főleg tuszi törzsbeli – életét követelő tragédia után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.