Többen lelték halálukat egy összeomlott épület alatt Kambodzsában

Összeomlott egy épülőfélben lévő ház a kambodzsai Sihanoukville-ben szombaton, legalább tizennyolcan lelték halálukat a romok alatt – mondta el egy helyi tisztségviselő.

Forrás: MTI2019. 06. 23. 11:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A balesetben legalább 24-en megsérültek, és több munkás rekedhetett az összedőlt, hétemeletes acél- és betonépület alatt – tette hozzá Preah Sihanouk tartomány szóvivője.

Egy vasárnapi közlemény arról számolt be, hogy a törmelék 40 százalékát eltakarították. Továbbra sem tudni, hányan tűntek el a balesetben.

A rendőrség négy embert vett őrizetbe, köztük három építkezési felügyelőt.

Az összedőlt házat egy kínai befektető építtette. Preah Sihanouk tartomány és legnagyobb városa, Sihanoukville számos kínai befektetés célpontja volt az elmúlt években, egymás után épülnek a kaszinók, lakóingatlanok és nyaralók. Sihanoukville Kambodzsa legnagyobb kikötővárosa, az új selyemút néven ismert kínai infrastruktúra-fejlesztési és kereskedelempolitikai kezdeményezés része.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.