Többen meghaltak egy pokolgépes merényletben Szíriában

Pokolgépes merényletet követtek el vasárnap Szíria északnyugati részén, a török határ közelében lévő Azaz városban, egy mecset előtt, a támadásban legkevesebb 22 ember meghalt, és mintegy 18 megsebesült – jelentették szíriai aktivistahálózatok hétfőn.

Forrás: MTI2019. 06. 03. 6:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábbi jelentések 13 halálos áldozatról szóltak.

Azaz város olyan ellenzéki fegyveresek kezén van, akiket Törökország támogat a szíriai kormányerőkkel szemben.

A pokolgépet egy gépkocsiba rejtették el, és akkor robbantották föl, amikor a hívek az esti imádságról éppen kifelé tartottak a mecsetből. A halottak között négy gyerek van, és a sebesültek között is több – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). Az esetről beszámolt az Azaz Media Center nevű helyi aktivistahálózat is.

Azaz város korábban a Törökországgal is szemben álló kurd lázadók kezén volt, és abban az időben is több hasonló pokolgépes támadás történt a helységben. A mostani merényletnek az elkövetőjeként egyelőre nem jelentkezett semmilyen szervezet.

Szombaton Rakkában volt hasonló pokolgépes támadás, annak tíz halálos áldozata volt, köztük a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű lázadószervezet öt harcosa. A Washington támogatását élvező, kurd és arab erőkből álló SDF foglalta vissza Rakkát az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezettől 2017 októberében.

A muzulmán böjti hónapból, a ramadánból már csak néhány nap van hátra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.