Többen meghaltak két robbantásos merényletben Szomáliában

Legkevesebb kilencen életüket vesztették és harmincnégyen megsebesültek kedden Mogadishuban és környékén az al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia két robbantásos merényletében.

Forrás: MTI2019. 05. 14. 19:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros egyik önkormányzati épülete előtt öngyilkos merénylő robbantotta fel pokolgépet rejtő gépkocsiját legalább hat embert ragadva a halálba és harminc másikat megsebesítve – közölte az egyik merénylettel kapcsolatban a rendőrség.

Az al-Shabaab a szélsőségesek szócsöveként szolgáló Andalus nevű rádiójában jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

Egy másik merényletben Mogadishu külterületén egy útszéli pokolgép robbant a hadsereg egyik konvoja mellett. A szomáliai fegyveres erők szerint a három katona halt meg és négyen megsebesültek.

Ezt a merényletet is az iszlamista szélsőségesek vállalták.

Az al-Kaidához köthető al-Shabaab célja a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormány megdöntése, azért hogy radikális értelmezésen alapuló saríát (iszlám törvénykezést) vezessen be Szomáliában. A szomáliai dzsihadisták ennek érdekében rendszeresen hajtanak végre terrortámadásokat kormányzati, katonai és civil célpontok ellen országszerte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.