Többtucatnyian meghaltak egy pakisztáni vasúti kocsiban kitört tűzben

Sokan úgy vesztették életüket, hogy a tűz elől menekülve kiugrottak a mozgó vonatból.

Forrás: MTI2019. 10. 31. 9:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvanötre nőtt a pakisztáni vasúti tűz halálos áldozatainak száma, több sérült állapota válságos – közölték pakisztáni rendőrségi források. Egy illegálisan használt főzőlap miatt ütött ki tűz csütörtökön egy vasúti kocsiban.

Sejh Rasíd Ahmed pakisztáni vasúti miniszter a helyi Geo televíziós csatornának azt mondta: sokan úgy vesztették életüket, hogy a tűz elől menekülve kiugrottak a mozgó vonatból.

Helyi hatósági források szerint a sérültek száma legkevesebb 31.

Pakisztánban és a szomszédos Indiában nem ritka, hogy a túlzsúfolt vasúti kocsikban az utasok a tiltás ellenére főzőlapokon ételt vagy teát készítenek. Ez számos balesethez vezetett már. Sok kocsi ablakára a vasúti társaságok – majmok és más állatok támadása ellen – rácsot szereltek, így az utasok tűz esetén nem tudnak azokon kimenekülni.

Pakisztánban a vasúthálózat elavult állapota is sok balesetet okoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.