Tokió 2020 – Átadták az Olimpiai Stadiont

Egy hónappal az építési munkálatok befejeződése után hivatalosan is átadták a tokiói Olimpiai Stadiont.

Forrás: MTI2019. 12. 15. 16:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez az aréna beilleszkedik a környezetbe és a természetbe is” – hangsúlyozta a vasárnapi ünnepségen Abe Sinzo miniszterelnök, míg Koike Juriko, a főváros kormányzója a zöld elemeket emelte ki, mivel a létesítményben sok virág, bokor és fa található.

Az 1,25 milliárd dolláros (380 milliárd forint) stadionban – melyet 2016 decemberében kezdtek el építeni – újévkor kerül sor az első sporteseményre, amikor a labdarúgó Japán Kupa döntőjét rendezik meg benne.

A 60 ezer fő befogadására képes aréna az 1964-es Olimpiai Stadion helyén épült, itt tartják majd a nyitó- és a záróünnepséget, az atlétikai versenyeket, valamint a futballtorna néhány mérkőzését. Az olimpia után az épületet 68 ezer férőhelyesre bővítik.

A jövő nyári ötkarikás játékokra július 24. és augusztus 9. között kerül sor a japán fővárosban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.