Tovább emelkedett a romániai fertőzöttek száma

Forrás: MTI2020. 04. 09. 20:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában újabb húsz halálesetet jegyeztek, és ezzel 229-re emelkedett a kórnak tulajdonított elhalálozások száma. Jelentősen, 119-cel növekedett az elmúlt napon a gyógyultnak nyilvánítottak száma. A járvány kezdete óta 647 fertőzött személy hagyhatta el gyógyultan a kórházat.

A hivatalos adatok alapján elkészített statisztika azt jelzi, hogy az elmúlt három napban folyamatosan nőtt az új esetek száma, és eddig csak egy napon, április másodikán regisztráltak több új esetet, mint csütörtökön. Az is megállapítható azonban, hogy az új fertőzöttek száma jelentős mértékben függ az elvégzett tesztek számától. Míg vasárnap 2531 laborvizsgálat mutatott ki 251 fertőzést, és hétfőn 2364 teszt 193 fertőzést, kedden 2591 teszt 360-at, szerdán 3629 teszt 344-et, csütörtökön pedig 4595 teszt 441 fertőzést. Az adatok azt is jelzik, hogy az elmúlt 24 órában végezték a legtöbb koronavírus-tesztet Romániában.

A súlyos esetek száma 16-tal növekedett az elmúlt 24 órában, és jelenleg 178 személyt kezelnek a kórházak intenzív osztályain. A súlyos esetek statisztikájának alakulása alapján valószínűsíthető, hogy kedden téves adatot közölt, és a valós számnál százzal több, intenzív osztályon ápolt betegről számolt be a romániai stratégiai kommunikációs törzs.

A román hatóságoknak továbbra is csak szigorú bírságolással sikerül betartatni a kijárási korlátozásokat. Az elmúlt 24 órában 7741 személyt bírságoltak meg a kijárási korlátozások megszegése miatt, összesen 16,64 millió lej (1,25 milliárd forint) értékben.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint sok romániai kíván élni a hatóságok által a hét végétől engedélyezett nyugat-európai idénymunka lehetőségével. Csütörtökön mintegy kétezer személy érkezett a kolozsvári repülőtérre, hogy onnan charter repülőjáratokkal induljon németországi mezei munkára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.