Tovább növekedett Olaszországban a fiatal munkanélküliek száma

A belga utazási ügynökség több száz nyaralót szállít haza Spanyolországból az új fertőzési gócpont miatt · Képmutatók a gyermekeket szexuálisan bántalmazók ellen kiszabott svédországi büntetések · A spanyol fogyasztásügyi miniszter a húsfogyasztás csökkentésére hívja fel a figyelmet · Tovább növekedett a fiatal munkanélküliek száma Olaszországban.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 07. 08. 18:01
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz belga nyaralót szállítanak haza Spanyolországból az új fertőzési gócpont miatt

A belgiumi fiatalok utaztatására szakosodott turisztikai szervezet, a Summer Bash azonnali hatállyal 350 fiatal belga vakációzót szállít haza Spanyolországból, mert a Costa Brava egyik kedvelt üdülőhelyén a hét elején végzett tömeges tesztelés során kiderült, hogy a Lloret de Marban tartózkodó több száz fiatal között már 24 koronavírus-fertőzöttet találtak. A hír miatt a Summer Bash utazási ügynökség először csak a további, induló utak felfüggesztéséről döntött. Átgondolva a spanyolországi üdülővárosban uralkodó vírushelyzetet, az utazási iroda jobbnak látta, ha a 350, Lloret de Marban bulizó belga fiatalt azonnal visszaszállítja Belgiumba, mielőtt ők is elkapnák a vírust.

A héten több más belgiumi utazási ügynökség bejelentette, hogy felfüggeszti a spanyolországi utak indítását, a tervezett nyaralásokat pedig törölte.

Forrás: BRUSSELSTIMES

Képmutatók a gyermekeket szexuálisan bántalmazók ellen kiszabott svédországi büntetések

„Milyen az a társadalom, amelyikben a gyermekbántalmazók megúszhatják komolyabb büntetés nélkül?” – teszi fel a kérdést Patrik Jensen-Sahlström, a stockholmi rendőrség főnyomozója. Sok esetben az elkövetők csak pénzbüntetést kapnak a pedofil cselekményekért, például gyermekpornográfiáért. Nagy részük, egyes becslések szerint 70-80 százalékuk nem is kerül felderítésre. A nyomozó szerint a pénzbüntetést minden esetben börtönbüntetésre kellene változtatni, mert sokan gyakorlatilag megvásárolják maguknak ezzel a gyermekek elleni szexuális erőszakot, és a büntetés kifizetése után ott folytatják, ahol abbahagyták.

Forrás: Bulletin, Bugnyár Zoltán

A spanyol fogyasztásügyi miniszter a húsfogyasztás csökkentésére hívja fel a figyelmet

„Csökkentsék a húsfogyasztást, mert árt az egészségnek és a bolygónak” – erre hívta fel a spanyolok figyelmét Twitter-videójában Alberto Garzón fogyasztásügyi miniszter. Úgy fogalmazott: az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának 14,5 százaléka az állattenyésztésből származik, különösen a makrogazdaságokból. Kiemelte, hogy egy kiló marhahús előállításához 15 000 liter vízre van szükség. A tárcavezető szerint ha a spanyolok a szakemberek által javasolt szintre csökkentenék húsfogyasztásukat, „elkerülhető lenne az élelmiszerekhez kapcsolódó üvegházhatású gázok kibocsátásának ötven és az idő előtti elhalálozás húsz százaléka. A hatperces felvételben arra is felhívta a figyelmet, hogy Spanyolország élen jár az Európai Unióban húsevés terén. A Greenpeace örömmel fogadta a spanyol kormány álláspontját a húsfogyasztás mérséklése kapcsán, de „paradoxnak” tartja, hogy miközben az embereket arra kérik, hogy hús helyett egyenek zöldségeket, hüvelyeseket, addig szinte mindennap engedélyt adnak egy új makrogazdaság létrehozására.

Forrás: TWITTER, LAVANGUARDIA, Tóth Brigitta

Tovább növekedett a fiatal munkanélküliek száma Olaszországban

Már korábban is drámai képet festett a fiatal munkakezdők elhelyezkedésének helyzete, az egészségügyi vészhelyzet alatt azonban tovább romlottak a lehetőségek. A korábbi 28,7-ről 33,8 százalékra emelkedett a fiatal munkanélküliek számaránya. Gazdasági előrejelzések szerint csupán 2022 utolsó negyedévére sikerül behoznia a vészhelyzet előtti szintet. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) felmérései szerint Itália azon kevés országok egyike, ahol a 2021-es év első negyedévében sem sikerült megállítani a mutatók romlását.

Forrás: ANSA, Jánosi Dalma

(Borítókép: A kép illusztráció Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.