Továbbra sincs nyugalom a belga tengerparton

Újabb összetűzés történt egy belga strandon, ezúttal Oostendében különbözött össze két népes család – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 08. 13. 20:34
Some of around 10,000 people take part in the filming of "The big ask again" video clip on a beach of Oostende
Some of around 10,000 people take part in the filming of "The big ask again" video clip on a beach of Oostende August 29, 2009. The clip of Belgian film maker Nic Balthazar is aimed at rising attention on the climate change issue ahead of the upcoming Copenhagen Summit. REUTERS/Sebastien Pirlet (BELGIUM ENVIRONMENT SOCIETY) FOR BEST QUALITY IMAGE SEE: GM1E63H0DZZ01 - GM1E58U05H601 Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csillapodnak a kedélyek a belga tengerparton, ahol a múlt hétvégén óriási tömegverekedés tört ki és több intézkedő rendőr is megsérült. Az incidenst követően szigorítottak a hatóságok és bejelentették, hogy maximalizálják a látogatók számát a település nagyságától függően. De nem kellett a hétvégéig várni, hogy újabb összetűzés történjen, ezúttal a legnagyobb belga tengerparti város, Oostende egyik strandján szólalkozott össze két népes család, mintegy húsz ember.

A jelenetet többen is lefilmezték, a parti járőrök pedig azonnal értesítették a rendőrséget, akik, okulva az előzőleg történtekből, rendkívül nagy erőkkel, tizenöt járművel érkeztek a helyszínre, mivel fennállt annak a veszélye, hogy ismét tömegverekedés lesz a szóváltás vége.

Philip Caestecker rendőrkapitány elmondása alapján a rendőrök gyorsan szétoszlatták a dühös tömeget, több személyt igazoltattak, egy embert pedig letartóztattak. A parton helyreállt ugyan a béke, de néhány járőr továbbra is ott maradt, nehogy újra elszabaduljanak az indulatok.

A belga tengerparti városokat az elmúlt néhány napban rengetegen lepték el, az emberek menekülni akarnak a kánikula elől és a tengerben hűsíteni magukat. A hétvégén azonban esélyük sem lesz arra, hogy vonattal eljussanak a tengerpartra, mert a belga állami vasúttársaság törölte az augusztus 15-16-i hétvégén a tengerre tartó vonatokat, a hétköznap közlekedőket pedig megritkította, igaz, ezzel fennáll annak a veszélye, hogy megint kaotikus állapotok alakulnak ki a pályaudvarokon. Július végén turisták és utasok ezrei rekedtek Oostende vasútállomásán, mert fennakadás volt a tengerparti város és Brugge között a vasúti közlekedésben. A tolongó tömeget a rendőrök próbálták meg kordában tartani, ugyanis egyetlen vonat indult és mindenki arra akart felszállni – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.