Transzneműeket sértett az amerikai vállalat

Csalással vádolják az olasz bevándorláspárti szervezeteket, Kína végbélből vesz koronavírus-mintát japán és amerikai diplomatáktól. Olaszországban a Szputnyik beszerzését sürgetik, az amerikai Twitch vállalat bocsánatot kért transznemű felhasználóitól.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 03. 02. 18:24
null
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rasszizmusellenes rendezvénnyel csalhattak Olaszországban

Vizsgálatot indítottak 38 szervezet ellen Olaszországban, amelyeket azzal vádolnak, hogy egyhetes, rasszizmusellenes rendezvénysorozatukra 347 ezer eurós állami támogatást kaptak.

Giorgia Meloni olasz politikus felháborodásának adott hangot, szerinte az állami pénzeket nem a bevándorlók befogadásának népszerűsítésére kellene költeni, amikor a vészhelyzet idején számos olasz családot az éhenhalás fenyeget és vállalkozásokat kellett bezárni. A kivizsgálások kitérnek arra is, hogy az elmúlt években baloldali politikusok pénzjuttatásért cserébe szívességeket kértek a szervezetektől.

Forrás: Il Giornale

Kína végbélből vesz koronavírus-mintát

Japán és az Egyesült Államok tiltakozik, ugyanis Kína anális úton vesz mintát Covid–19-tesztekhez a Kínába utazó amerikai és japán diplomatáktól. Japán felszólította Kínát, hogy ne alkalmazzon anális mintavételt, mert az eljárás etikátlan, és súlyos pszichológiai panaszokat okozhat a japánoknak. Az ügyet az Amerikai Egyesült Államok diplomatái robbantották ki, akik beszámolójuk szerint anális koronavírus-mintavételen estek át. Kína tagadja a vádakat.

Kína azért alkalmazza ezt az eljárást, mert a múlt hónapi megfigyeléseik alapján a végbélből nagyobb biztonsággal mutatják ki a páciens fertőzöttségét, mintha az orrból vennének mintát. Kína külügyminisztériumának szóvivője szerint az eljárás szigorúan tudományos alapokon nyugszik, és nem sérti a kínai törvényeket.

Forrás: Dhnet.be

Olasz jobboldali politikusok sürgetik a Szputnyik beszerzését

Silvio Berlusconi, a Hajrá, Olaszország! párt elnöke és Matteo Salvini, a Liga vezetője a Szputnyik vakcina mielőbbi engedélyezését és beszerzését sürgetik Olaszországban.

– Kitűnő vakcina – nyilatkozta Berusconi az orosz oltóanyagról. Salvini San Marino önálló beszerzési politikáját hozta példának, és kérvényezte a miniállamtól, hogy a környék olasz állampolgárainak is tegye elérhetővé a vakcinát. – Az ország újbóli teljes lezárása ellen egyedüli megoldás az oltási kampány felgyorsítása, amelyhez szükségesek az Európán kívüli beszállítók is – közölte Salvini.

– Egy újbóli leállás drámai, visszafordíthatatlan következményekkel járna – hangsúlyozta Berlusconi.

Forrás: Repubblica.it

Transzgender aktivisták miatt kért bocsánatot a Twitch

Az amerikai Amazon cég tulajdonában lévő, videójáték-közvetítéssel foglalkozó Twitch vállalat nyilvánosan kért bocsánatot az LGBTQ-közösségtől. Az LGBTQ-kifejezés a homoszexuális, biszexuális, transznemű, queer, interszexuális és aszexuális közösséget foglalja magában.

A Twitch azonban a Womxn-kifejezéssel jelölte transznemű női felhasználóit, amely sértette az érintett közösséget. A vállalat az eredeti angol women, azaz nők szóban x-szel jelölte a transznemű nőket, a transznemű aktivisták és támogatóik azonban sérelmezték ezt, mert elmondásuk szerint a womxn kifejezés a radikális feministák kirekesztő szóhasználata, amellyel a transznemű nőket akarják kizárni a nők csoportjából.

Forrás: TheBlaze.com

(A borítókép illusztráció; forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.