Transzneműsége miatt szüntették meg bankszámláját

Az olaszok médiakampányt indítanak az oltási kedv fokozására; Brüsszelben szabályoznák a szexista reklámokat. Már a második kísérleti fázisban tart az új olasz vakcina; törvénytelennek ítélték a bankszámláját a pakisztáni transz nőnek.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 03. 19. 13:56
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Médiakampány az oltásért Olaszországban

Óriási médiakampánnyal készül az olasz kormány, hogy meggyőzze az oltásról az állampolgárokat. Francesco Totti olasz világbajnok labdarúgó mellett a sport és a kultúra több híressége is óriásplakátokon és rövidfilmeken keresztül hirdeti, az oltás jelenti az egyedüli kiutat a vészhelyzetből.

Tévécsatornákon, újságokban és a világhálón közvetítik majd, hogy nincs ok a félelemre, minél többen oltassák be magukat. Eddig kétszázezer visszalépést regisztráltak, de ami még súlyosabb, megtört a bizalom az oltásban. Mario Draghi olasz miniszterelnök is az AstraZeneca-vakcinával oltatja be magát.

Forrás: Rep.repubblica.it ; Ilgiornale.it; Affaritaliani.it

Brüsszel szabályozni akarja a szexista reklámokat

A belga fővárosnak jelenleg nincs olyan törvénye, amely egyértelműen tiltaná a szexista reklámokat, de Pascal Smet városfejlesztésért felelős államtitkár változtatni akar ezen.

A Bicky Burger 2019-es reklámképe, amelyen egy férfi pofoz fel egy nőt, amiért nem a megfelelő hamburgert szolgálta fel neki
Fotó: Brussels Times

Brüsszel jelenleg hatályos törvényei ugyan tiltják az egyének elleni diszkriminációt és a szexista megnyilvánulásokat, de nem szabályozzák a szexista tartalmakat egyes konkrétan meghatározható csoportokkal, például a nőkkel szemben. Belgiumnak azonban vannak olyan szövetségi törvényei, amelyeket Smet alkalmasnak ítél arra, hogy meghatározzák a fővárosi „békés élet” szabályait. Az indítvány egyik apropója volt a Bicky Burger egyik plakátkampánya 2019-ben, amelyen egy férfi kevert le egy nagy pofont egy nőnek, mert az nem a megfelelő hamburgert szolgálta fel neki.

Forrás: Brusselstimes.com;

A kísérleti szakasz második fázisába lépett az új olasz vakcina

Jelenleg 26 központban kilencszáz önkéntes személy oltatja be magát a ReiThera nevű, új olasz oltóanyaggal, akik között ismert személyiségek is vannak. A római Lazzaro Spallanzani, fertőzésekre szakosodott kórház laboratóriumaiban fejlesztett és Olaszországban előállított vakcina éves szinten százmillió dózis előállítását tervezi, amely komoly lökést adhat a lelassult oltási kampánynak.

Forrás: Affaritaliani.it

Iszlám-ellenes a pakisztáni transz nő számlanyitása

Nadra Khan pakisztáni transznemű nő szerint egy helyi bank a sariára, vagyis az iszlám vallás törvényére hivatkozva, az ő engedélye nélkül szüntette meg az általa vezetett pakisztáni transzneműek jogaiért küzdő szervezet bankszámláját.

A bank azzal indokolta a döntését, hogy a szervezet jövedelme nem egyeztethető össze az iszlám törvénnyel. A bank szerint ahhoz, hogy a transzneműek bankszámlát nyithassanak, a saria igazgatósági tanácsától kell engedélyt kérniük. A muzulmán jogászok a transznemű egyéneknek a bankszámlanyitást már korábban törvénytelennek, iszlámellenesnek nyilvánították.

Forrás: Independent.co.uk

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.