Trump: A brit kormánynak pert kellett volna indítania az Európai Unió ellen

Az amerikai elnök kedden Londonban megerősítette azt a véleményét, hogy a brit kormánynak pert kellett volna indítania az Európai Unió ellen.

Forrás: MTI2019. 06. 04. 20:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump előző nap érkezett háromnapos állami látogatásra, vagyis hivatalosan II. Erzsébet királynő vendégeként Londonba, de kedden fogadta őt Theresa May kormányfő a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban.

Tárgyalásaik után tartott közös sajtóértekezletükön May felidézte, hogy Trump a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről folytatott tárgyalások idején javasolta neki az EU elleni pert.

„Mi nem ezt tettük, ehelyett tárgyaltunk, és jó megállapodást értünk el” – tette hozzá. Sajnálkozva említette meg ugyanakkor, hogy a Brexit-megállapodást az ellenzéki Munkáspárt és „más alsóházi képviselők” ellenállása miatt nem sikerült elfogadtatni.

Donald Trump a brit kormányfő e kijelentései után közbevetette, hogy ő peres úton rendezte volna az EU-val a Brexit-folyamatot. „De soha nem tudhatja az ember (...) Lehet, hogy (a brit miniszterelnök) jobb tárgyaló, mint én” – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.