Trump: Phenjan az újabb rakétakísérleteivel nem élt vissza a bizalommal

Donald Trump amerikai elnök nem tartja a bizalommal való visszaélésnek azt, hogy Észak-Korea az elmúlt napokban újabb kísérleteket hajtott végre rövid hatótávolságú rakétákkal.

Forrás: MTI2019. 05. 11. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Trump a Politico című lapban pénteken megjelent interjúban beszélt erről. Kisebbítette az újabb észak-koreai rakétakilövéseket jelentőségét, „nagyon normális dolgoknak” nevezve őket.

„Ezek (a rakéták) rövid hatótávolságúak, és én egyáltalán nem tartom ezt a bizalommal való visszaélésnek. Tudják, hogy egy bizonyos ponton annak tekinthetem, de jelen pillanatban nem” – mondta Trump.

„Folytatódik a kapcsolattartás (az két ország között). Tudom, hogy tárgyalni akarnak, beszélnek tárgyalásokról. Nem hiszem azonban, hogy ők készek a tárgyalásokra” – tette a hozzá az amerikai elnök, aki az elmúlt hónapokban kétszer is tárgyalt Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel, de nem sikerült nyélbe ütnie vele megállapodást a Koreai-félsziget atommentesítéséről.

Észak-Korea csütörtökön két rövid hatótávolságú rakétát indított egy északnyugati bázisról a Japán-tenger felé. A rakéták először átrepültek több észak-koreai tartomány felett, mielőtt kiértek a Japán-tenger fölé, majd a vízbe csapódtak. A dél-koreai hadsereg mérése szerint 270, illetve 420 kilométert repültek, és 50 kilométeres magasságot értek el. Szakértők azt gyanítják, hogy Phenjan olyan új rakétákat próbált ki, amelyek kifejlesztését határozatban megtiltotta neki az ENSZ Biztonsági Tanácsa.

Kevesebb mint hét leforgása alatt ez volt a második észak-koreai rakétakísérlet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.