Trump védelmi szerződést kötne Netanjahuval

Magyar Nemzet
2019. 09. 16. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump egy kölcsönös védelmi szerződés lehetőségéről egyeztetett telefonon Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel – közölte az amerikai elnök a hét végén. A lépés a Reuters hírügynökség szerint erősítheti Netanjahu újraválasztási esélyeit a holnapi, izraeli előre hozott választásokon. Az amerikai elnök hozzátette, nagy várakozásokat fűz ahhoz, hogy még e hónapban folytathassák a vonatkozó egyeztetéseket. Trump üzenetének időzítése arra utal, hogy szoros kapcsolatuk felmutatásával is alá akarja dúcolni Netanjahunak a hatalmon maradásra tett erőfeszítéseit.

Az izraeli közvélemény-kutatások szoros versenyt jósolnak a kormányfő vezette Likud, illetve a Beni Ganc volt vezérkari főnök által irányított, Kék-fehér elnevezésű centrista tömörülés között. Netanjahunak előzőleg öt hónapnyi erőfeszítést követően sem sikerült új kormányt állítania. A miniszterelnök esélyeit rontja, hogy Ganc a Netanjahu ellen korrupció vádjával zajló eljárásokra hegyezte ki kampányát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.