Trumpnak egyelőre nincs riválisa a 2024-es republikánus előválasztáson

Mitt Romney szenátor szerint a volt elnök, amennyiben indul, biztosan megnyeri a jelölést.

2021. 02. 24. 18:01
TRUMP, Donald
Washington, 2021. január 20. Donald Trump leköszönő amerikai elnök újságíróknak nyilatkozik a washingtoni Fehér Házból távozóban 2021. január 20-án reggel, Joe Biden demokrata párti megválasztott amerikai elnök beiktatási ünnepségének napján. Az ünnepélyes eseményen Donald Trump nem vesz részt. Ő az első elnök 1869 óta, aki nem vesz részt utódja beiktatásán. MTI/EPA/Pool/Al Drago Fotó: Al Drago
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben Donald Trump 2024-ben újra indulna az amerikai elnökválasztáson, akkor minden bizonnyal gond nélkül megnyeri a republikánus elnöki jelölésért folytatott küzdelmet – legalábbis ezt állítja a volt amerikai elnök egyik legnagyobb párton belüli kritikusa, Mitt Romney. Utah állam republikánus szenátora a The New York Times liberális amerikai napilapnak nyilatkozva úgy fogalmazott:

Azt nem tudom, hogy indul-e 2024-ben, de ha indul, akkor biztos vagyok benne, hogy megnyeri a jelölést.

Azt a szenátor is elismerte, hogy 2024-ig még sok minden történhet az amerikai belpolitikában, ugyanakkor – mint mondta – a közvélemény-kutatások mind egyértelműen azt mutatják, hogy a lehetséges republikánus jelölteket egymás mellé állítva Donald Trump földcsuszamlásszerű győzelmet aratna.

Mitt Romney kérdésre arról is beszélt, hogy ő maga továbbra sem szavazna a republikánusok között is rendkívül megosztó politikusnak számító volt elnökre.

– Nem fogok rá szavazni, korábban sem szavaztam rá. Inkább olyasvalakire fogom leadni a voksom, aki azt az apró szárnyat képviseli a párton belül, amit én is

– fogalmazott a politikus, aki egyébként a republikánusok között egyedüliként mindkét Trump ellen indított alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) alkalmával az ingatlanmogulból lett politikus elítélésére szavazott. Romney ellenérzései dacára elismeri, hogy továbbra is Trumpnak van a legnagyobb hangja és hatása a párton belül.

Amerikai sajtóbeszámolók szerint egyébként a közösségi hálózatokról továbbra is száműzött Donald Trump a most hétvégén megrendezésre kerülő Konzervatív politikai akció (Conservative Political Action Conference, CPAC) nevű konferencián beszélhet először politikai ambícióiról a széles nyilvánosság előtt. Az egyik legrangosabb amerikai jobboldali eseménynek számító rendezvény a floridai Orlandóban kerül megrendezésre, Trump várhatóan vasárnap fog beszédet mondani. Az Axios amerikai hírportál riportja szerint az elnök beszédének egyértelműen az lesz a legfőbb üzenete, hogy neki kell képviselnie a republikánusokat 2024-ben is. Egy, a lapnak nyilatkozó tanácsadó Trump hozzáállását úgy írta le:

Lehet, hogy nincs Twitterem vagy Ovális Irodám, de továbbra is itt vagyok.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.