Tüntetők zaklattak a Fehér Ház előtt egy amerikai szenátort

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatát kérte Rand Paul amerikai republikánus szenátor, akit tüntetők zaklattak a Fehér Ház előtt csütörtök este.

Forrás: MTI2020. 08. 29. 13:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kentuckyi szenátor és felesége a republikánus elnökjelölt-állító konvenció utolsó napjának rendezvényén vett részt a Fehér Házban, ahol Donald Trump elfogadta pártja elnökjelöltségét.

Amikor Paul és felesége kilépett a Fehér Házból, hogy visszainduljon a szállodába, a Trump ellen tüntetők körülvették és fenyegették mindkettőjüket, a szenátor szerint halállal is.

Az incidensről nyilvánosságra került videófelvételen az látszik, hogy a többi között azt kiabálták neki, „mondja ki a nevét” az afroamerikai Breonna Taylornak, aki Kentuckyban egy rendőri intézkedés közben halt meg.

A Paul házaspárt rendőri kísérettel kellett kimenekíteni. „Akik ránk támadtak, szerintem nem washingtoniak voltak, és olyan emberek, akiknek fizettek, hogy idejöjjenek tüntetni” – nyilatkozta Rand Paul pénteken újságíróknak, majd hangsúlyozta, hogy az FBI-nak kötelessége kivizsgálni az ügyet. „De ennek egyetlen módja, ha le is tartóztatják ezeket az embereket” – tette hozzá.

Donald Trump amerikai elnök péntek este a New Hampshire államban lévő Manchesterben kampányolva „gazembereknek” nevezte az előző este a Fehér Ház előtt tüntetőket. Az elnök Muriel Bowsert, a főváros demokrata párti polgármesterét is okolta a helyzet elfajulásáért.

A tüntetők agresszivitását rögzítő, mobiltelefonnal készült videót tett közzé a szintén a Fehér Ház rendezvényéről távozó Brian Mast michigani republikánus képviselő is. Jim Jordan ohiói képviselő pedig azt nyilatkozta a Fox televíziónak, hogy titkosszolgálati kísérettel kényszerült elhagyni a Fehér Házat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.