Tűz pusztított Banglades fővárosának közelében egy mecsetnél

Forrás: MTI2020. 09. 05. 14:05
null
Dakka, 2020. szeptember 5. Holttestek egy dakkai kórházban 2020. szeptember 5-én, miután elõzõ nap este robbanás történt, majd tûz keletkezett egy mecsetben a bangladesi fõváros közelében. A tûzoltóság szerint feltehetõen egy gázvezeték szivárgása miatt történt a szerencsétlenség, amelynek legalább 13 halottja és több tucat súlyos sérültje van. MTI/AP/Abdul Goni Fotó: Abdul Goni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz pusztított Banglades fővárosának közelében egy mecsetnél.

A tüzet robbanás okozta. A tűzoltóság szerint feltehetően egy gázvezeték szivárgása miatt történt a szerencsétlenség. A lángok nem sokkal a péntek esti ima vége előtt csaptak fel, mielőtt távozni készültek a muzulmán hívők.

Legalább 13 halottja és több tucat súlyos sérültje van a robbanásnak és tűznek. Az első hírek arról szóltak, hogy egy hétéves kisfiú halt meg, de helyi illetékesek közölték szombaton, hogy az elmúlt órákban még 12 ember halt bele a sérüléseibe. Harminchét embert szállítottak kórházba, az orvosok szerint többségük testfelületének 60-70 százaléka megégett, 25 sérültnek az állapota válságos. A gyermek testfelületének 95 százaléka égett meg.

A robbanás pénteken, helyi idő szerint 21 óra körül történt Dakkától mintegy 25 kilométerre délre lévő mecsetnél, nem sokkal az esti ima vége előtt, mielőtt a hívők távoztak. A robbanás után tűz keletkezett. Ekkor mintegy száz hívő tartózkodott a háromemeletes épületben.

A tűzoltóság szerint feltehetően egy gázvezeték szivárgása miatt történt a szerencsétlenség. A mecset földszinti helyiségeinek az ablakai zárva voltak, ezért ott felgyülemlett a gáz, majd berobbant, amikor bekapcsolták a légkondicionálókat.

A pontos ok kiderítése végett a rendőrség bombaszakértői is megvizsgálják a helyszínt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.