Tűz ütött ki egy gyárban Szudánban, sokan meghaltak

Tűz ütött ki egy robbanást követően egy kerámiaüzemben a szudáni fővárosban, Kartúmban kedden, legalább 23 ember meghalt, több mint 130 megsérült – közölte a szudáni átmeneti kormányzat.

2019. 12. 03. 23:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint egy tartálykocsi felrobbant, miközben földgázzal töltötte fel a Salumi nevű kerámiaüzem föld alatti tartályait, „nagy” tüzet okozva, következtében eddig legalább 23 ember meghalt. A kormányzati közlemény szerint a tűz teljesen megsemmisítette a gyárat.

A szerencsétlenségről készített videofelvételen menekülő és segítségért kiabáló emberek voltak láthatóak a baleset helyszínén. A gyárból lángok csaptak fel füsttel, miközben önkéntesek és biztonsági erők megpróbálták eloltani a tüzet.

A kormány nyilatkozata szerint az előzetes vizsgálatok a szükséges biztonsági intézkedések és felszerelések hiányára, valamint arra utalnak, hogy teljesen véletlenszerűen tároltak gyúlékony anyagokat.

A Reuters hírügynökség orvosi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az áldozatok között számos külföldi is van, köztük néhányan ázsiai országokból származnak.

A sérülteket a főváros kórházaiba szállították. Egy meg nem nevezett helyi rendőrfőnök szerint néhányuk állapota válságos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.