Ugyanazok támadják most is hazánkat, akik 2010 óta folyamatosan

Újra vitanapot tart Magyarországról az Európai Parlament (EP). Věra Jourová bizottsági alelnök azt nyilatkozta, hogy rendben találták a koronavírussal kapcsolatos magyar jogi döntéseket, ennek ellenére hívták össze a parlamentet a baloldali és liberális képviselők. A témával kapcsolatban a Hír TV Európai híradó című műsorának vendége Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára volt. A műsor második részében Várhelyi Olivér bővítési biztost arról kérdezte a műsorvezető, hogy a szerdai online csúcson történt-e valós előrelépés a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozásával kapcsolatban.

Forrás: HÍR TV2020. 05. 09. 21:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal a zöldek kezdeményezték a jövő heti EP-vitát, amelynek ismét a magyar koronavírus-törvény lesz a témája. Az Európai híradó stúdiójában Menczer Tamást, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárát kérdezte a műsorvezető.

A múlt hónapban megállapította az Európai Bizottság, Věra Jourovával az élen, hogy a magyar kormány lépései között nincs olyan, amely ellenkezne bármely uniós alapértékkel, vagy joggal. Őszintén, így mi értelme van egy újabb vitanapnak Magyarországról? – szólt a kérdés.

„A rövid válasz az, hogy semmi, a hosszabb válasz az, hogy ha valaki egy törvényről véleményt alkot, akkor azt nem árt előtte elolvasnia. Azt gondolom, hogy akik bennünket bíráltak vagy nem olvasták el a magyar szabályozást, vagy ha igen, akkor az még rosszabb. (…) – fejtette ki véleményét Menczer Tamás. Az államtitkár arról is beszélt, hogy addig kell védekezni amíg jelen van a vírus. (…) A tények nem okvetlenül fontosak az ilyen vitanapokon – mondta az államtitkár. Ugyanazok hajtják végre ezt a támadást is, akik az elmúlt években is támadtak bennünket. Legnagyobb erőnk abban van, hogy a magyar emberek látják mi a valóság.”

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára beszélt az új migrációs paktumról is.

A műsor második részében Brüsszelből kapcsolták Várhelyi Olivér, bővítési és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztost.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.