Új elnök Kazahsztán élén

A szavazatok mintegy hetven százalékával Kaszim-Zsohart Tokajev lett Kazahsztán új elnöke. A Nurszultan Nazarbajev örökébe lépő elnök valószínűleg nem változtat a Haza Atyja irányvonalán.

Sitkei Levente (Nurszultan)
2019. 06. 10. 11:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szavazatok mintegy hetven százalékával Kaszim-Zsohart Tokajev lett Kazahsztán új elnöke.

A frissiben átnevezett fővárosban, a hipermodern épületeiről ismert egykori Asztanában a kampány nagyon alacsony hőfokon égett, nagyon sokat jelentett a lakosságnak, hogy az ország építője, a háttérbe vonuló, a Haza Atyja kitüntető címet birtokló Nurszultan Nazarbajev is az ideiglenesből állandó elnökké váló Tokajevet ajánlotta a nép figyelmébe.

A hét jelölt egyike se indult olyan programmal, amely a nazarbajevi örökséggel szembefordulna, de nagy kérdés, hogy az óriási hatású első elnök távozásával mire jutnak majd az utódok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.