Új-zélandi terrortámadás – Nem vallotta bűnösnek magát a tömeggyilkos

Nem vallotta bűnösnek magát pénteki bírósági meghallgatásán az az ausztráliai férfi, aki 51 embert lőtt agyon két mecsetben Christchurch városában március 15-én, a muzulmán pénteki ima idején.

Forrás: MTI2019. 06. 14. 6:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 28 éves Brenton Tarrant csupán videofelvételen nyilatkozott, a Christchurchben tartott eljárás során is a maximális szigorral őrzött aucklandi börtönben volt. Vallomásában semmi megbánást nem mutatott.

A szélsőjobboldali nézeteket valló férfi a fehér felsőbbrendűség eszméjének híve, egy fejkamerával élőben közvetítette merényleteit a Facebook közösségi oldalon.

Őrizetbe vétele után két elmeorvosi vizsgálat is mentálisan egészségesnek ítélte. Tarrant következő bírósági meghallgatása augusztusban lesz, ügye tárgyalása pedig majd csak jövő májusban kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.