Újabb alagutat fedeztek fel a határrendészek

Egy a határzár alatt átvezető alagutat fedeztek föl a rendőrök Mórahalom külterületén vasárnap.

Forrás: MTI2020. 09. 20. 20:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy a határzár alatt átvezető alagutat fedeztek föl a rendőrök Mórahalom külterületén vasárnap – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, az ideiglenes határzárnál szolgálatot teljesítő rendőrök 26 önmagát afgán, illetve szír állampolgárnak valló férfit tartóztattak fel vasárnap délután Mórahalom külterületén.

A járőrök ezt követően terepkutatást végeztek, és egy, mintegy 16 méter hosszú alagutat fedeztek fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre. Az elfogott határsértők az alagúton keresztül jutottak be Magyarország területére – tudatta a százados.

Az eset – a szerb féllel együttműködve történő – kivizsgálása után a hatóságok az eredeti állapotnak megfelelően helyreállítják a helyszínt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap közölte, ismét alagutat találtak a megyéhez tartozó határszakaszon. A rendőrök ott is a terepkutatás során fedezték fel a szerb területről induló járatot, amely az ideiglenes biztonsági határzár alatt, Csikéria térségében húzódik. A rendőrök a járatot a betemetéséig őrzik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.