Újabb illegális bevándorlókat vett a fedélzetére az Ocean Viking

Újabb 105 embert vett a fedélzetére Líbiánál a nemzetközi vizeken az Ocean Viking, így a biztonságos kikötőt kereső hajó fedélzetén immár 356 migráns tartózkodik – jelentette az AFP francia hírügynökség a helyszínről.

Forrás: MTI2019. 08. 12. 22:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Open Arms spanyol hajó eközben több mint 150 migránssal – egyesek több mint tíz napja a fedélzeten tartózkodnak – Lampedusa olasz sziget partjainál vesztegel.

A kék gumicsónakot a nap folyamán fedezték fel mintegy 40 tengeri mérföldnyire a líbiai partoktól, az SOS Méditerannée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű NGO-k által bérelt hajó legmagasabb pontján elhelyezett állandó megfigyelő állás segítségével.

A csónakban 105 férfi, illetve fiatal volt, többségükben szudániak, közöttük 29 kiskorú.

Szombat és vasárnap szintén két gumicsónak utasait emelte ki a tengerből a hajó, közöttük is nagy számban voltak szudániak.

Az Ocean Viking, amelynek az eredeti befogadóképessége 200-250 fő, de szükség esetén bővíthető, folytatja a járőrözést a líbiai partoknál, mert az időjárási viszonyok kedveznek az átkelésnek, és az Íd al-Adha moszlim áldozati ünnep idején a líbiai határőrök ébersége feltehetően csökken.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.