Öt ország nagykövetét rendelik be hétfőn a minisztériumba

Ez a hétvége sem múlt el a nemzetközi liberális mainstream álhírterjesztése nélkül – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap este közösségi oldalán. Az érintett öt ország Budapesten akkreditált nagykövetét hétfőn berendelik a Külügyminisztériumba.

Forrás: MTI2020. 05. 10. 22:14
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. május 5. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a török Yaris Kabin beruházását bejelentõ sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. május 5-én. Szijjártó Péter kijelentette, hogy a munkahelyeket teremtõ új befektetéseknek köszönhetõen Magyarország megerõsödve kerülhet ki a válságból. Közölte, hogy a 6,5 milliárd forint értékû beruházáshoz a kormány 521 millió forinttal járul hozzá. A befektetéssel 150 munkahely jön létre Fejér megyében, a Dunaújváros melletti Iváncsa ipari parkjában. A telephely a mezõgazdasági gépgyártás mellett kutatási és fejlesztési feladatokat is ellát majd. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter azt írta: öt észak-európai ország – Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország – külügyminisztere levélben biztosította támogatásáról az Európa Tanács magyar koronavírus-törvény miatt aggódó főtitkárát, s közülük többen külön-külön is nyilatkoztak – álhírt terjesztettek, nem mondtak igazat – Magyarországról. Előjöttek a már unalomig ismert hazugságok a diktatúraépítésről, a vég és határ nélküli felhatalmazásról – jegyezte meg.

Semmi új, gondolhatjuk, és léphetünk is tovább vállunkat megrántva. Tovább is lépünk, de egyet tegyünk most is világossá: a magyar egy több mint ezeréves nemzet, mely nem kér a szánalmasan képmutató gyámkodásból – fogalmazott a miniszter.

Hozzátette: ne gondolja magáról se a dán, se az izlandi, se a finn, se a norvég, se a svéd külügyminiszter, hogy jobban tudja a magyaroknál, hogy mi a jó a magyaroknak. Bízzák nyugodtan ezt ránk, a magyar emberek el tudják dönteni, hogy mit akarnak és mit nem. Ők pedig foglalkozzanak nyugodtan a saját dolgaikkal – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter arról is tájékoztatott, hogy mind az öt ország Budapesten akkreditált nagykövetét hétfőn berendelik a Külügyminisztériumba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.