Újabb technológiai nagyágyú lépett be a dollármilliárdosok közé

Tim Cook Apple-vezér vagyona a napokban átlépte az egymilliárd dolláros álomhatárt.

Forrás: Origo2020. 08. 11. 14:22
Apple 2020 Worldwide Developers Conference Keynote
Tim Cooknak 9 évnyi munka kellett az Apple élén, hogy milliárdossá váljon Fotó: BROOKS KRAFT / APPLE / HANDOUT Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc évvel azután, hogy Steve Jobs átadta az Apple vezetését Tim Cooknak, a vállalat értékesebb, mint valaha. Ez pedig most már Cook személyes vagyonán is meglátszik, amely a napokban átlépte az egymilliárd dolláros álomhatárt – írja az Origo.

Az Apple részvénye közel 5 százalékot emelkedett az elmúlt héten, amivel a 44 éve alapított vállalat piaci értéke elérte a 2000 milliárd dollárt. Ezzel pedig az Apple ismét a világ legértékesebb cége lett, maga mögé szorítva a Saudi Aramcót.

Amikor Steve Jobs meghalt, az Apple még „csak„ 350 milliárd dollárt ért. Az 59 éves Cook 2011-ben vette át az Apple vezetését, és 2015-ben közölte, azt tervezi, hogy a vagyonának jelentős részét jótékonyságra fogja fordítani – ezt egyébként már el is kezdte, több millió dollár értékű Apple részvényt szán ilyen célokra.

Tim Cooknak 9 évnyi munka kellett az Apple élén, hogy milliárdossá váljon
Fotó: MTI/EPA

Az Origo írása a Bloombergre hivatkozva felidézi, hogy az Apple vezérigazgatójának vagyona az elmúlt időszakban tapasztalt részvénypiaci felfutással átlépte az egymilliárd dolláros szintet.

Azt már a BBC írta meg, hogy Cook vagyonának egy jelentős részét természetesen az Apple részvényeinek értéke teszi ki, nagyjából 375 millió dollárt. A cégvezető 847 969 darab részvénnyel rendelkezik, miközben tavaly összesen 125 millió dollárt keresett.

Az Origo a cikk további részében azt elemzi, hogy a Cook által birtokolt részvénycsomag mérete más technológiai óriások vezetőivel összevetve meglehetősen kicsi és kitér arra, hogy kik számítanak a technológiai szektor leggazdagabb embereinek, illetve az is kiderül, hogy a mai napig melyik az Apple legsikeresebb terméke.

Ezekről bővebben az Origo.hu oldalra kattintva olvashatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.